Naujausios istorijos

Mūsų ugnis

Kazuaras

Autorius Renzo Aroni Sulca

Džabugajų gimtinėje, šalia Kurandos (Kuranda) nacionalinio parko, didele biologine įvairove pasižyminčiose Drėgnosiose atogrąžose, kultūriniais gaisrais kontroliuojamas atogrąžų miškų augimas ir invazinių augalų plitimas, taip atveriant kelią naujai gyvybei.

Čiabuviai, gyvenantys į Pasaulio paveldo sąrašą įtrauktose Kvynslando (Queensland) drėgnosiose atogrąžose, bekraštėje šiaurrytinėje Australijos pakrantėje, praktikuoja kultūrinius kontroliuojamus gaisrus, kurie padeda išsaugoti jų dvasią, dirvožemį ir augaliją. Tai gyvos žinios, santykiai, kuriuos praktikuoja savo Krašte. Biri Biri ugnis – tai vaistas gimtajai žemei Bulmbai ir jūriniam Kraštui Gulbului. Vaikštant ir praktikuojant gaisrus Biri Biri apvalo dvasią. Daugybę kartų Biri Biri buvo neatsiejama nuo čiabuvių kasdienio gyvenimo.

Įvairios kultūriškai svarbios rūšys, tokios kaip kazuarai, vandeniniai pitonai, australinės kvaksės ir Nephila pilipes rūšies vorai, prisitaikė prie kultūrinių išdeginimų ir padeda atkurti miško paklotę.

Nuotr.: David Clode

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Naujausios istorijos

Lytėjimo galia

Autorė Cynthia Gorney Fotografė Lynn Johnson „Lytėjimas– vienas esminių socialinės sąveikos aspektų, o socialinė sąveika – vienas esminių žmogaus poreikių.
Aji Styawan/National Geographic
Naujausios istorijos

Sparčiai skęstanti sala

Timbulsloko (Timbulsloko) kaime, maždaug už 400 km į rytus nuo Indonezijos sostinės Džakartos (Jakarta), kapinės jau buvo po vandeniu. Pažvelgus
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty