Naujausios istorijos

Sparčiai skęstanti sala

Aji Styawan/National Geographic
Autorius Adi Renaldi
Fotografas Aji Styawan

Timbulsloko (Timbulsloko) kaime, maždaug už 400 km į rytus nuo Indonezijos sostinės Džakartos (Jakarta), kapinės jau buvo po vandeniu. Pažvelgus į žemėlapį vis dar galima susidaryti įspūdį, kad šis kaimas yra šiaurinėje Centrinės Javos pakrantėje, bet iš tiesų pastaruoju metu aplinkinės žemės jau priklauso Javos jūrai.

Už kelių šimtų metrų nuo gyvenvietės esančios kapinės nuo 2020 m. išlieka apsemtos net per atoslūgį. Viduryje jų stovi negyvas medis, apsuptas kelių dešimčių iš vandens styrančių antkapių. Mukmina mirė perkopusi septintąjį gyvenimo dešimtmetį. Kaip ir kiti dar gyvi senoliai, ji prisiminė, koks žalias ir klestintis kadaise buvo jų kaimas.

Ryžių laukai driekėsi kiek mato akys. Buvo auginami kokosai, raudonieji svogūnai, aitriosios paprikos, kopūstai, morkos, bulvės. „Sudygdavo viskas, ką berdavai į žemę”, – prisimena kaimo seniūnas Ašaras (Ashar). Šiam liesam ir raumeningam vyrui vos 39-eri, bet net ir jis atsimena geresnius laikus. Vanduo staiga pakilo vos per pastaruosius du dešimtmečius.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Naujausios istorijos

Lytėjimo galia

Autorė Cynthia Gorney Fotografė Lynn Johnson „Lytėjimas– vienas esminių socialinės sąveikos aspektų, o socialinė sąveika – vienas esminių žmogaus poreikių.
Andrea Frazzetta/National Geographic)
Naujausios istorijos

Atkuriamas kelias į Romą

Autorė Nina Strochlic Fotografas Andrea Frazzetta Romos pakraštyje „McDonald’s“ užsisakę pančeta pagardintą didįjį mėsainį galite kiaurai stiklines grindis kelių metrų
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty