Naujausios istorijos

Pasivaikščiojimas ugniniais tuneliais

Kanarų salų ugnikalnių tuneliai

Autorė Emma Lira

Fotografas Arturo Rodriguez

Kanarų salose rusenantis ugnikalnis po žeme stūmė išsilydžiusios lavos upes ir išgraužė tunelius, kurie driekiasi ne vieną kilometrą.

Mokslininkai ir tyrinėtojai keliauja po šiuos atvėsusius požemius, ieškodami žinių apie vietinę… o gal ir nežemišką gyvybę. mokslininkai lavos tunelius aptiko praėjus vos mėnesiui nuo išsiveržimo La Palmoje.

Plika akimi jie nėra akivaizdūs. Išsiveržimo metu dronu užfiksuoti vaizdai padėjo numatyti galimus jų maršrutus. Vienas tunelis buvo aptiktas 2022 m. birželį, praėjus pusmečiui po išsiveržimo pabaigos, kai darbininkai pradėjo tiesti naują kelią virš sukietėjusio srauto.

Atradus urvą primenančią erdvę teko sustoti. Vadinamąjį raudonąjį tunelį suformavo lavos upės, prieš trejus metus plūstelėjusios į Todokės (Todoque) miestelį. Šiandien oras cirkuliuoja per porą angų, esančių maždaug 60 m atstumu viena nuo kitos.

Iš šių tunelių galima daug ko pasimokyti, ir gal būt ne tik apie mūsų planetą.

Visą pasakojimą skaitykite „National Geographic“ 2024 m. birželio numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Naujausios istorijos

Lytėjimo galia

Autorė Cynthia Gorney Fotografė Lynn Johnson „Lytėjimas– vienas esminių socialinės sąveikos aspektų, o socialinė sąveika – vienas esminių žmogaus poreikių.
Aji Styawan/National Geographic
Naujausios istorijos

Sparčiai skęstanti sala

Timbulsloko (Timbulsloko) kaime, maždaug už 400 km į rytus nuo Indonezijos sostinės Džakartos (Jakarta), kapinės jau buvo po vandeniu. Pažvelgus
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty