Naujausios istorijos

Istorijos gelbėtojai

NatGeo birželio numeris

Autorė Nina Strochlic

Fotografės Emily Garthwaite ir Diana Markosian

Kurdų istorija vingiuoja nuo senovės kalnuotose Mesopotamijos prieigose iki garsiojo karvedžio Saladino užkariavimų viduramžiais, išdavystės po Pirmojo pasaulinio karo, kai sąjungininkai atsisakė leisti kurdams įsteigti savo valstybę, ir kruvino žygio 1988 m., kai tuometinis Irako prezidentas Sadamas Huseinas (Saddamas Husseinas) ėmė naikinti šios tautos atstovus.

Nenuostabu, kad po tokios istorijos kurdai tapo atsargūs ir nepatiklūs. Daug metų autorė gilinosi į tai, kaip iš namų išstumti ar jų netekę žmonės be valstybės bando susigrąžinti savo pasakojimus. Jaunoje Pietų Sudano valstybėje bendravo su archyvarais, kurie bando sukurti nacionalinę tapatybę iš rūsių traukdami pelijančius dokumentus. Pabėgėlių stovyklose ir migrantų maršrutuose straipsnio autorė klausinėjo perkeltųjų asmenų, ką jie pasiėmė bėgdami iš namų.

Istorijos gelbėtojų istoriją rasite „National Geographic“ 2024 m. birželio numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Naujausios istorijos

Lytėjimo galia

Autorė Cynthia Gorney Fotografė Lynn Johnson „Lytėjimas– vienas esminių socialinės sąveikos aspektų, o socialinė sąveika – vienas esminių žmogaus poreikių.
Aji Styawan/National Geographic
Naujausios istorijos

Sparčiai skęstanti sala

Timbulsloko (Timbulsloko) kaime, maždaug už 400 km į rytus nuo Indonezijos sostinės Džakartos (Jakarta), kapinės jau buvo po vandeniu. Pažvelgus
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty