Naujausios istorijos

Pėsčiomis per pasaulį

Autorė Kate Siber

Nuo snieguotų viršūnių iki žaliuojančių slėnių, nuo vingiuotų pakrančių iki tankių girių – straipsnio autorė kviečia apsiauti batus ir pasivaikščioti nuostabiausiais pasaulyje pėsčiųjų maršrutais.

Štai keletas jų:

Švedija

Europa negarsėja didžiulėmis atviromis erdvėmis ir megafauna, todėl tolimojoje Švedijos šiaurėje 1971 km 2 teritoriją saugantis Sareko (Sarek) nacionalinis parkas yra išties netikėta staigmena. Laplandija vadinamame regione nuo ne – atmenamų laikų gyvena pusiau klajokliai samiai, auginantys šiaurinius elnius, renkantys uogas ir puoselėjantys turtingas kultūrines tradicijas, bet jų poveikis žemei minimalus. Dėl to čia galima pamatyti žmogaus nepaliestų 2000 m siekiančių viršūnių (įskaitant šešis aukščiausius Švedijos kalnus), plačių slėnių, nuostabių miškų, sraunių upių, ežerų ir beveik 100 ledynų.

Italija

Dolomitų Alpių I-asis takas – tai ilgas ir daug jėgų reikalaujantis maršrutas, einantis per Dolomitinius kalnus šiaurinėje Italijos dalyje, įspūdingas nuo pat pradžių. Visžalių medžių kilimais užklotame stačiašlaičiame slėnyje tyvuliuojančiame siurrealistinės žalsvai melsvos spalvos Brajeso ežere (Lago di Bràies) atsispindi kalnai, kylantys nuo krantų lyg nuožmūs sargybiniai ir bylojantys, ko galima tikėtis šioje kelionėje.

Graikija

Kretoje stūksančiuose Lefka Orio (Lefka Ori) kalnuose bedugnių tikrai netrūksta, bet Samarija (Samaria) – visų jų karalienė. Šis didžiausioje Graikijos saloje esantis kanjonas yra vienas ilgiausių Europoje ir leidžiasi nuo aukštumų, kuriose ganosi ožkos, iki Agia Rumelio (Agia Roumeli) kaimelio stačioje įspūdingoje pietinėje pakrantėje. 16 km žygis šiuo kanjonu labai populiarus, bet nelengvas.

Dar daugiau nuostabių maršrutų įvairiose pasaulio vietose rasite „National Geographic“ 2023 m. gruodžio numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Naujausios istorijos

Lytėjimo galia

Autorė Cynthia Gorney Fotografė Lynn Johnson „Lytėjimas– vienas esminių socialinės sąveikos aspektų, o socialinė sąveika – vienas esminių žmogaus poreikių.
Aji Styawan/National Geographic
Naujausios istorijos

Sparčiai skęstanti sala

Timbulsloko (Timbulsloko) kaime, maždaug už 400 km į rytus nuo Indonezijos sostinės Džakartos (Jakarta), kapinės jau buvo po vandeniu. Pažvelgus
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty