Naujausios istorijos

Metodiška medžioklė

Metodiška medžioklė

A u t o r ė Natasha Daly

Fotografas B e r t i e G r e g o ry

Vos prieš kelias akimirkas jis ilsejosi ant ledo lyties viename iš antarktiniu sasiauriu. Bet staiga iš gelmių išniro trys delfinų galvos, siūbuojančios ant bangų it plūdurai. Daugiapelekiai delfinai išsiruošė į medžioklę.

Ant jūrinio ledo lyties įsitaisęs beveik 500 kg sveriantis ruonis daugumai jūrinių plėšrūnų būtų nepasiekiamas. Tačiau šie daugiapelekiai delfinai – brandi patelė su dukra ir anūke – yra trys iš maždaug šimto žinomu šios rūšies gyvūnų, pasitelkiančių ypatingą medžioklės būdą, pramintą plovimu bangomis. Išsirinkę auką daugiapelekiai delfinai išsirikiuoja į kovinę rikiuotę ir dideliu greičiu pajuda link ledo lyties. Prieš pat ją visi medžiotojai sinchronišku judesiu pasisuka ant šono ir panyra. Dėl inercijos susidaro galinga banga, kuri užlieja ledo lytį, suskaldo jos paviršių ir supurto besiblaškančius ruonius. Lėtai ir metodiškai plėšrūnai pakartoja puolimą.

Ledas trūkinėja vis labiau. Trečioji banga nušluoja ruonį į jūrą. Jis skuba vėl užsiropšti ant ledo, bet staiga pradingsta iš akių: iš apačios jį pasičiupo vienas iš daugiapelekių delfinų.

„Stebeti tokią medžioklę kraupu“, – sako filmų apie laukinę gamtą režisierius Bertis Gregoris, jau visą dešimtmetį stebintis daugiapelekių delfinų būrį B1, pasižymintį būtent tokiomis kolektyvinemis ledo medžioklėmis.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Naujausios istorijos

Lytėjimo galia

Autorė Cynthia Gorney Fotografė Lynn Johnson „Lytėjimas– vienas esminių socialinės sąveikos aspektų, o socialinė sąveika – vienas esminių žmogaus poreikių.
Aji Styawan/National Geographic
Naujausios istorijos

Sparčiai skęstanti sala

Timbulsloko (Timbulsloko) kaime, maždaug už 400 km į rytus nuo Indonezijos sostinės Džakartos (Jakarta), kapinės jau buvo po vandeniu. Pažvelgus
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty