Naujausios istorijos

Atgal į gamtą

nykstantys zebriniai rykliai nykstantys zebriniai rykliai

Craig Welch

Priklaupusi turkio spalvos lagūnoje Indonezijos Radža Ampato (Raja Ampat) salose, Neša Ičida (Nesha Ichida) rankose švelniai laikė ryklių jauniklį. Po moters pirštais besirangantis gyvūnas atrodė tarsi iš vaiko vaizduotės. Jis buvo laibas ir raumeningas, nusėtas tamsių dėmių ir apjuostas įvairių blyškių dryžių ir žiedų, vinguriuojančių iki pat uodegos, kuri, regis, neturėjo galo.

Tai buvo 15 savaičių zebrinis ryklys. Kaip ir visi zebriniai rykliai, jis išsivystė kiaušinyje. Tačiau kiaušinis buvo padėtas akvariume Australijoje, tuomet nuskraidintas į Indoneziją, o ten prasikalė akvariume naujoje ryklių veisykloje.

Šis ryklys gimė iš didelės idėjos. Keliuose tuzinuose žymiausių pasaulio akvariumų dirbantys mokslininkai sutiko, kad nelaisvėje veisiant daugelio rūšių nykstančius ryklius bei rajas ir jų palikuonis paleidžiant įvairiose pasaulio vietose, gali pavykti sugrąžinti vandenynų plėšrūnus – gal net atkurti pačią jūrą.

Visą istoriją rasite „National Geographic“ 2023 liepos-rugpjūčio numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Naujausios istorijos

Lytėjimo galia

Autorė Cynthia Gorney Fotografė Lynn Johnson „Lytėjimas– vienas esminių socialinės sąveikos aspektų, o socialinė sąveika – vienas esminių žmogaus poreikių.
Aji Styawan/National Geographic
Naujausios istorijos

Sparčiai skęstanti sala

Timbulsloko (Timbulsloko) kaime, maždaug už 400 km į rytus nuo Indonezijos sostinės Džakartos (Jakarta), kapinės jau buvo po vandeniu. Pažvelgus
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty