Naujausios istorijos

Seniausi Amazonės pasakojimai

Ekspedicija po Amazonę

Thomas Peschak

Šamanas patarė, kad norėdami saugiai sugrįžti ir nuraminti dvasias, turėtume paaukoti tabako, kurį daugelis Amazonės čiabuvių tautų laiko šventu.

Kolumbijos Čiribiketės Kalnų (Serranía de Chiribiquete) nacionaliniame gamtos parke archeologas Karlosas Kastan- jas-Uribė (Carlosas Castaño-Uribe) stovėdamas smiltainio uolos papėdėje dalija storus cigarus, kurie kuo puikiausiai derėtų prie pokerio stalo. Energingai traukdami apsigaubiame dūmais, dedame delnus ant uolos ir nuoširdžiai išsakome savo ketinimus. Užtvirtindamas kerus K. Kastanjas-Uribė iškvepia dūmus virš kiekvieno iš mūsų galvos. Tik tada leidžiamės tyrinėti.

Priklausau nedidelei komandai, kurią sudaro K. Kastanjas-Uribė, vandens biologas ir Nacionalinės geografijos draugijos tyrinėtojas Fernandas Truchiljas (Fernando Trujillo), taip pat keli kolumbiečiai alpinistai ir džiunglių specialistai, kurie rūpinasi, kad nepaklystume šioje bekraštėje laukinėje teritorijoje, į kurią paprasti gyventojai nė neįleidžiami. Esame vos devintoji ekspedicija, kuriai buvo leista tyrinėti didžiausią Kolumbijos gamtos parką – įspūdingą kraštovaizdį su tankiais drėgnaisiais atogrąžų miškais, tepujais vadinamais didžiuliais plokščiais kalnais ir daugiau kaip 75 tūkst. uolų piešinių, nutapytų vadinamuoju hematitu – raudonu it kraujas geležies oksidu.

Čia atvykau pasižiūrėti piktogramų – seniausių paveikslėliais papasakotų istorijų, kada nors rastų Šiaurės ir Pietų Amerikoje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Naujausios istorijos

Lytėjimo galia

Autorė Cynthia Gorney Fotografė Lynn Johnson „Lytėjimas– vienas esminių socialinės sąveikos aspektų, o socialinė sąveika – vienas esminių žmogaus poreikių.
Aji Styawan/National Geographic
Naujausios istorijos

Sparčiai skęstanti sala

Timbulsloko (Timbulsloko) kaime, maždaug už 400 km į rytus nuo Indonezijos sostinės Džakartos (Jakarta), kapinės jau buvo po vandeniu. Pažvelgus
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty