Naujausios istorijos

Indijos energetiniai iššūkiai

Arko Datto nuotr.
Autorius Yudhijit Bhattacharjee
Fotografas Arko Datto

Šiltą ir drėgną praėjusio rugsėjo rytą Centrinės Indijos valstijoje Madja Pradeše (Madhya Pradesh) Četanas Singas Solankis (Chetan Singh Solanki) išlipęs iš autobuso, kuriame gyveno pastaruosius 10 mėnesių, žengė į nedidelio miesto Raiseno (Raisen) mokyklos salę, kur jo pasiklausyti susirinko 200 mokinių, mokytojų ir valdininkų.

Mumbajuje įsikūrusio Indijos technologijų instituto (IIT) saulės energetikos profesorius Č. S. Solankis – penktą dešimtį įpusėjęs lieknas vyras, berniokiškos išvaizdos ir nuolat besišypsantis, – o tai išties praverčia vykdant jo misiją. 2020 m. pabaigoje išėjęs atostogų jis leidosi į 11 metų truksiančią kelionę po Indiją, siekdamas paskatinti imtis veiksmų kovojant su klimato kaita. Č. S. Solankio transporto priemonė – judantis atsinaujinančių išteklių energijos naudingumo pavyzdys: saulės baterijų plokštės pagamina pakankamai elektros energijos autobuse veikiančiam apšvietimui, ventiliatoriams, kompiuteriams, viryklei ir televizoriui.

Visą straipsnį rasite rugpjūčio mėnesio „National Geographic Lietuva“ žurnale.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Naujausios istorijos

Lytėjimo galia

Autorė Cynthia Gorney Fotografė Lynn Johnson „Lytėjimas– vienas esminių socialinės sąveikos aspektų, o socialinė sąveika – vienas esminių žmogaus poreikių.
Aji Styawan/National Geographic
Naujausios istorijos

Sparčiai skęstanti sala

Timbulsloko (Timbulsloko) kaime, maždaug už 400 km į rytus nuo Indonezijos sostinės Džakartos (Jakarta), kapinės jau buvo po vandeniu. Pažvelgus
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty