Naujausios istorijos

Palaimos kelias

Japonija, šventykla

Autorė Norie Quintos

Prieš 1250 metų gimusio garsaus vienuolio pėdomis sekantis garsiausias Japonijos piligriminis maršrutas jungia 88 šventyklas. Prie šventyklos vartų pagarbiai nusilenkite. Prie fontano nusiplaukite rankas ir burną. Paskambinkite varpu. Pagrindinėje salėje palikite vardinį lapelį su noru, uždekite žvakę ir tris smilkalų lazdeles, į aukų dėžutę įmeskite monetų ir sugiedokite sutras.

Pasirūpinkite, kad į piligriminės kelionės knygelę jums būtų uždėtas antspaudas. Išeidami pro vartus vėl nusilenkite. Sekite raudonas nuorodas iki kitos šventyklos. Ir taip 87 kartus. Arba ne. Vienas ilgiausių Japonijos piligriminių maršrutų Šikoku Henras (Shikoku Henro) yra persunktas senoviniais papročiais, bet griežtų taisyklių čia labai nedaug. Nė neprivalote eiti pėsčiomis: daugelis japonų šiuo maršrutu keliauja automobiliais ar autobusais, kiti važiuoja traukiniais ar dviračiais. Kelią galima įveikti pagal laikrodžio rodyklę arba priešinga kryptimi. Arba apkeliauti jį atkarpomis per kelis kartus. Galima dėvėti tradicinę baltą liemenę ar apsivilkti spalvotais kelioniniais drabužiais, lyg reklamuotum vieną ar kitą turistinės įrangos prekės ženklą – būtent taip atrodė dauguma žygeivių mūsų nedidelėje ekskursijoje, prie kurios prisijungiau praėjusį rugsėjį norėdama įveikti septynių šventyklų atkarpą.

Visą pasakojimą rasite „National Geographic“ 2024 m. gegužės numeryje.

Nuotr. Pexels

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Naujausios istorijos

Lytėjimo galia

Autorė Cynthia Gorney Fotografė Lynn Johnson „Lytėjimas– vienas esminių socialinės sąveikos aspektų, o socialinė sąveika – vienas esminių žmogaus poreikių.
Aji Styawan/National Geographic
Naujausios istorijos

Sparčiai skęstanti sala

Timbulsloko (Timbulsloko) kaime, maždaug už 400 km į rytus nuo Indonezijos sostinės Džakartos (Jakarta), kapinės jau buvo po vandeniu. Pažvelgus
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty