Uncategorized

Kultūra ar išnaudojimas?

Beždžionės vilkėjo futbolininkų aprangą. Dresuotojams ir žiūrovams džiaugsmingai šūkčiojant, už pavadėlių pririštos šešios japoninės makakos ant vejos stačiomis paklusniai spardė kamuolį per tariamas Japonijos ir Brazilijos rungtynes.

Mėlynus marškinėlius dėvinčios beždžionės (atstovaujančios Japonijai) atrodė tvirtesnės – iš kelnėse prakirptų skylių kyšojo storos uodegos, bet geltona Brazilijos komanda buvo greitesnė, ypač kai 10 numeriu pažymėtas žaidėjas nustojo laižytis letenas. Staiga jis sugavo kamuolį, paspyrė ir įmušė įvartį. Pergalė! Japonijos komanda nusilenkė. Minia pratrūko juoku.

Tai – vienos iš parengiamųjų rungtynių prieš pagrindines varžybas dengtame amfiteatre Japonijos Niko (Nikko) mieste, prie 121 kelio įsikūrusiame pakelės „Nikko Saru Gundan” pramogų centre. Vaikštinėdama kieme mačiau, kaip sauskelnėmis ir oranžiniais treningais aprengta makaka įveikia penkiametį lankytoją žaisdama oro ritulį. Kaskart artėjant rituliui, beždžionė atmušdavo jį priešininko vartų link. Kita makaka dalijo laimės palinkėjimus. Pagrindinėje scenoje lauke kimono vilkintis makakos patinas demonstravo raumenis ir šokinėjo per aukštas kliūtis.

Netrukus atėjo laikas stoti į eilę prie amfiteatro, kuriame Jurija Suzuki (Yuria Suzuki) ir jos ištikimas primatas Rikas ruošėsi vaidinti populiaraus Japonijos kriminalinio serialo parodiją ir atlikti cirko triukus. Seržantei Suzuki pasiuntus kapitoną Riko į nusikaltimo vietą, šis dingo už užuolaidos ir grįžo su galvoje įsmigusiu mėsininko peiliu – gumine butaforija. Mėlynomis taškuotomis kelnėmis ir rausva satino liemene pasipuošęs Rikas savo pasirodymą vainikavo peršokdamas didžiulį tarpą tarp laiptų ir remdamasis viena ranka ant aukštos linguojančios karties.

Plačiau skaitykite kovo mėnesio numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty