Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė.

Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau apie savo vasaros nuotykius, patirtus šiaurinėje Europos dalyje. Kitados čia vandenis tvirtais ilgais laivais vagojo vikingai, laukinius vietos gyventojus kryžininkai atvertė į krikščionybę, o Hanzos sąjungos pirkliai šį regioną laikė savo žuvų ir gintaro sandėliu.

„Galbūt jūs painiojate Baltiją su Balkanais?“ – paklausiau.

Ji nuraudo ir prisipažino klydusi.

Taip kelionės po aplink Baltijos jūrą supančias šalis įspūdžius pradeda „National Geographic“ autorius Daglasas Čandleris (Douglas Chandler). Jo straipsnis, kuriame pirmą kartą „National Geographic“ žurnale buvo aprašyta ir Lietuva, išspausdintas 1938 m.  birželio mėnesio numeryje.

Kelionę pradėjęs lėktuvu Berlyne D. Čandleris vyko per Lenkiją, tuometinei Vokietijai priklausiusį Karaliaučių, Lietuvą, Latviją, Estiją, Suomiją ir Švediją.

Kelionė aplink Baltiją

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
Uncategorized

Sekvojos: medžiai milžinai

Tai aukščiausi Žemėje augantys medžiai. Iš jų galima gaminti medieną, jie gali aprūpinti žmones darbu, valyti vandenį ir teikti prieglobstį
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty