Uncategorized

Naujasis Niujorkas

Kadaise, labai seniai, būdamas aštuonmetis ir stovėdamas ant triaukščio namo stogo Brukline, pirmą kartą gyvenime patyriau nuostabą.
Tais tolimais 1943 m. mes vos prieš keletą savaičių buvome persikėlę iš drėgno pirmo aukšto būsto greta triukšmingo fabriko į nešildomą butą viršutiniame šio daugiabučio aukšte. Iki tol aš niekada vienas nebuvau užlipęs ant mūsų naujojo stogo. Mama sakė, kad tai labai pavojinga, kad tai tikras žmogaus pastatytas skardis.
Temstant mano draugai išsiskirstė po namus valgyti, motina išėjo į parduotuvę, o aš nedrąsiai užkopiau paskutiniu laiptatakiu galvodamas – „dabar arba niekada”. Atkabinau toliu apmuštų durų kabliuką ir įžengiau į lentų, akmenukų, kaminų, narvelyje burkuojančių balandžių ir skalbinių virvių pasaulį. Tą akimirką pajutau, kaip ima keistis mano gyvenimas.

Plačiau apie tai skaitykite “National Geographic Lietuva” gruodžio mėnesio numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty