Uncategorized

Senovės Romos kovų klubas

Arenos stūksojo kone kiekviename didesniame mieste ar miestelyje. Istoriniai duomenys rodo, kad nuo Didžiosios Britanijos iki Jordanijos dykumų jų būta apie 300. Šios senovinės kovos nenumaldomai audrina ir šiuolaikinių žmonių vaizduotę.

Gladiatoriai vaizduojami daugybėje kino ir literatūros kūrinių (neretai klaidingai), todėl šiandien yra kone labiausiai pažįstami (ir turbūt neteisingiausiai vaizduojami) romėnų kultūros aspektai. Taip nutiko, nes Romos rašytojai nepaprastai retai aptarinėjo gladiatorių kovų smulkmenas turbūt dėl to, kad tos kovos būdavo visiems puikiai pažįstamos. (Pagalvokite, ar rašydami draugui aiškinate, kas yra baudos metimas krepšinyje arba kiek žaidėjų gainioja kamuolį futbolo aikštėje?)

Norėdami išsiaiškinti, kas iš tiesų vyko arenose, archeologai ir istorikai privalo ieškoti informacijos apžiūrinėdami meno kūrinius, kasinėdami radavietes ir skaitydami tarp eilučių senovinius tekstus. Kaip ir daugeliu kitų atvejų, susijusių su senovės Roma, kone geriausiai išsilaikę duomenys apie gladiatorius randami Pompėjuose, į pietus nuo šiuolaikinio Neapolio, Italijoje. Šį kadaise klestėjusį miestą 79 m. labai netikėtai palaidojo išsiveržęs ugnikalnis.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty