Uncategorized

Legendinės mokslininkų nesėkmės

Net geriausiems mokslininkams kartais nepasiseka! Šie „National Geographic” tyrėjai atskleidė savo didžiausias klaidas ir ko iš jų išmoko.

MOKSLININKĖ – Rėja Vin-Grant (Rae Wynn-Grant)

ĮDOMUS DARBAS – didžiųjų plėšrūnų ekologė

VIETA – Tanzanija, Afrika

„Tyrinėjau savanose gyvenančių liūtų judėjimą ir medžiojimo elgseną. Mano pirmas aptiktas liūtas miegojo.
Pastebėjau, kad jo pilvas išsipūtęs – vadinasi, jis neseniai sočiai priėdė.

Stebėjau liūtą, kol sutemo, bet jis visą laiką snaudė. Kai grįžau kitos dienos rytą, jis buvo toje pačioje vietoje. Per keturis mėnesius aptikau dar septynis liūtus – visi jie gulėjo prikimšę pilvus.

Man taip ir nepavyko atvykti laiku ir pamatyti jų elgsenos, kurios atvažiavau tyrinėti. Taigi informaciją straipsniui apie liūtų judėjimą teko rinkti iš vietinių žmonių – o tam visai nereikėjo praleisti kelių mėnesių Afrikoje!

Supratau, kad laukiniai gyvūnai nebūtinai atsižvelgia į mano tvarkaraštį. Bent turėjau galimybę pamatyti natūralią šių plėšrūnų elgseną – jie iš tiesų daugiausia laiko praleidžia miegodami.”

Daugiau istorijų rasi rugpjūčio numeryje.

 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty