Uncategorized

Susipažink su geriausiu draugu – rykliu

Plaukiodamas šiltuose Bahamų salų vandenyse „National Geographic” fotografas Brajanas Skeris pastebėjo jo link plaukiantį tamsų šešėlį. Netrukus šis įgavo pelekų papuoštos torpedos formą – tai buvo ilgapelekis pilkasis ryklys! Vyro širdis ėmė pašėlusiai plakti. Jis buvo vienui vienas, o šios rūšies rykliai garsėja nuožmumu. Beveik 3 m ilgio patelė greitėdama artėjo, kol… bumpt! Ryklys švelniai bakstelėjo snukiu į B. Skerio kamerą.

Patelės nasrai buvo sučiaupti, todėl B. Skeris suprato, kad ji neketina kąsti. Gyvūnas tik apžiūrėjo jo fotografavimo įrangą ir ėmė tingiai sukti ratus. „Ji tyrinėjo, – sako vyras. – Regis, buvo labai smalsi.”

Per savo karjerą B. Skeris sutiko šimtus ryklių ir žinojo, kad jie – labai skirtingi. „Vieni būna mandagūs – gražiai elgiasi ir palaiko akių kontaktą. Kiti atrodo pikti ar pasalūniški.”

Žmonės paprastai bijo ryklių, bet B. Skerio patirtis sako, kad kai kurie net agresyviomis laikomų rūšių gyvūnai būna labai mieli.

Plačiau skaityk kovo mėnesio numeryje.

 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty