Uncategorized

Ryžkis tyrinėti

Sandešas Kaduras (Sandesh Kadur) – prizus skinančių filmų kūrėjas iš Indijos. Toliau jis aprašo gimtojoje šalyje įvykusius susitikimus su dūminio leopardo jaunikliais ir raganosiais.

„Kartą filmuojant Himalajų prieškalnėse man nusišypsojo laimė išvysti, kaip į laukinę gamtą paleidžiami du našlaičiai dūminio leopardo jaunikliai. Pajutau neįtikėtiną ryšį su šiomis katėmis. Labai džiaugiausi, kad pavyko jas nufotografuoti.

Kitą kartą slėpiausi aukštoje Indijos Kazirangos nacionalinio parko žolėje, kai staiga du raganosiai ėmė vaikytis vienas kita. Jie lakstė ratais aplink mane lyg buldozeriai. Filmuodamas jų susitikimą girdėjau dundant kanopas.

Mano darbas reikalauja keltis anksti ryte, traukti į džiungles ir rasti gyvūną, kurį galėčiau filmuoti. Paprastai tenka laukti valandas, kol įamžinu keletą tinkamų kadrų. Bet laukti verta. Įtaigios nuotraukos padeda pajusti ryšį su gamta. Stengiuosi, kad žiūrėdami mano filmus šį ryšį pajustų ir kiti žmonės.”

Plačiau skaityk kovo mėnesio numeryje.

 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty