Uncategorized

Tapti vyru

Šedrako Niongesos akistata su peiliu buvo numatyta vos išaušus.

Nuo vakar ryto neapipjaustytas Vakarų Kenijos bukusų (Bukusu) genties 14-metis žvangino porą plunksnomis papuoštų karvės varpelių, kurie skambėjo atsitrenkę į metalines apyrankes, virvele pririštas jam prie riešų. Energingai kratydamas rankas, jis šoko po mango medžiu purviname kieme šalia savo tėvo namo, o jo vyresni draugai ir giminaičiai iškilmingai žingsniavo aplink jį mojuodami lazdomis ir gvajavos šakomis bei dainuodami apie drąsą, moteris ir alkoholį.

Per pietus Šedrakas su savo palyda tradiciškai aplankė dėdę iš motinos pusės, kuris jam davė karvę, tačiau prieš tai pliaukštelėjo per veidą ir apšaukė, kad šis atrodo kaip bailys, nepasiruošęs tapti vyru. Berniukas, kuris buvo pareiškęs norą dalyvauti sichevbo – bukusų gentyje praktikuojamoje apipjaustymo ceremonijoje, negalėjo sulaikyti ašarų. Vis dėlto jis atrodė labiau supykęs nei išsigandęs ir grįžęs prie tėvo namo su nauju įkarščiu ir energija ėmė skambinti činjimba varpeliais ir šokti lyg bravūros artistas.

Saulei leidžiantis, kompanijoje jau buvo daugiau nei 50 žmonių. Žibintų apšviestuose nameliuose sėdintys vyrai sumerkė ilgus, nendres primenančius šiaudelius į bendrą puodą, kuriame teliūskavo busa – specialiai šiai progai pagamintas kukurūzų alus. Pusę dešimtos minia sustojo į ratą aplink perlamutriškai melsvus ką tik paskerstos karvės vidurius. Vienas Šedrako dėdžių iš tėvo pusės peiliu prapjovė išpampusį skrandį. Jis nurėžė dvi audinio juosteles, tuomet pasėmė saują žalsvo pusiau suvirškinto maisto. Su iškelta ranka jis priėjo prie sūnėno.

Plačiau skaitykite gruodžio numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty