Uncategorized

Tylūs medžiotojai

Jaukioje daržinės pastogėje susiglaudusi cypsi liepsnotųjų pelėdų šeimynėlė. Motina meiliai čirpia savo pūkuotiems paukščiukams, o tėtis pasilenkia paduoti maisto. Tai nuostabus vaizdelis – deja, ne vargšams graužikams, kuriuos pelėdžiukai surijo pietums. Po simpatiška liepsnotosios pelėdos išvaizda plaka aršaus plėšrūno širdis.

Kiekviena šio paukščio kūno dalis jį daro mirtinu medžiotoju: garso nekeliančios sparnų plunksnos ir neįtikėtinos ausys pelėdai leidžia tiksliai nustatyti aukos buvimo vietą – tamsiomis naktimis ji tobulai moka gaudyti grobį.

„Buvo pastebėta, kaip pelėdos šauna žemyn visiškoje tamsoje, ištiesia kojas į lapų sluoksnį ir ištraukia pelę, – pasakoja Pitsburgo zoologijos sodo Pensilvanijoje vaikų skyriaus kuratorius Henris Kacpšikas(Henry Kacprzyk). – Vienas iš pranašumų, kad pelėdos plasnoja visiškai tyliai. Skrisdamos virš vietovės ir pamačiusios ar išgirdusios graužiką, jos būna kaip galima tylesnės.”

Plačiau apie tai skaityk NG KIDS kovo numeryje.

 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty