Uncategorized

Kalnai jūrų dugne

Hermetiškai uždaryti povandeniniame aparate DeepSee („Žvilgsnis į gelmes”), mes laukiame, stebėdami, kaip ant Argo denio įgula šūkauja vieni kitiems nurodymus, – lyg stebėtume nebylųjį kino filmą.
Tada mes atrišami ir liekame dreifuoti, mažytis taškelis Ramiojo vandenyno platybėse. Locmanas Avis Klapferis (Avi Klapfer) pripildo balasto rezervuarus vandeniu, ir mes imame grimzti, apsupti burbulų šokio. Lyg kristum į šampano taurę, ir mes jaučiamės šiek tiek apsvaigę. Pro burbulus matome narą, nusileidusį paskutinįsyk sureguliuoti kameros gaubto, kuris pritaisytas išorinėje aparato pusėje. Kartu su kamera išorėje yra hidraulika, važiuoklės ir šimtai kitų būtiniausių dalykų, kurie užtikrins mūsų saugumą.
A. Klapferis, fotografas Brajanas Skeris (Brian Skerry) ir aš – mūsų trijulė susispaudusi pusantro metro skersmens DeepSee rutulyje, apsupta ryšių įrangos, slėgio vožtuvų, valdymo rankenėlių, užkandžių, kamerų, specialių maišelių šlapimui – visko, ko mūsų kelionėje prireiks norint pasiekti povandeninį kalną Las Gemelą (Las Gemelas). Jo viršūnių grupė, anksčiau retai matyta iš arti, kyla iš Ramiojo vandenyno dugno netoli Kokosų salos (Cocos Island), 500 km į pietvakarius nuo Blanko kyšulio (Cabo Blanco) Kosta Rikoje. Aukščiausia viršukalnė yra apie 2300 m aukščio.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty