Uncategorized

Trapi taika

Nuotrauka jaunos moters rankose – ne didesnė nei pašto ženklas. Tačiau tai vienintelis sutuoktinio atvaizdas,
kurį rado tėvų namuose. Šeimynykščiai šiai santuokai nepritarė, nes mylimasis tebuvo žvejys iš pajūrio miestelio Manaro (Mannar), o merginos giminė nuo seno gyveno Šri Lankos Šiaurės provincijos sostinėje Džafnoje (Jaffna). Bet kaip liudija nuotrauka, jos sutuoktinis irgi tamilas – plataus veido ir pasitikintis savimi. Žvelgdama į mažytę prieš dešimtmetį dingusio vyro nuotrauką, mintimis panyra į prisiminimus, ir jos rudos akys nušvinta.

Juodu pamilo vienas kitą pabėgėlių stovykloje Indijos pietinėje dalyje 1999 m., kai merginai tebuvo septyniolika. Abu bėgo nuo žiauraus pilietinio karo, kuriame sinhalų daugumos kontroliuojama kariuomenė kovėsi su tamilų sukilėliais. Ji su šeima paspruko iš Džafnos šokinėdama per kaimynų lavonus iš dangaus krintant kariuomenės bomboms. Jis išsigelbėjo iš Manaro, kai namuose visų akivaizdoje karininkas nušovė jauniausią seserį. Juodu susituokė veriami svilinančio jos motinos žvilgsnio.

2002 m. grįžo į Manarą, kur jaunas vyras galėjo išplaukti su laiveliu ir tinklais į jūrą. Susilaukė sūnaus, paskui dukros. Norėdamas prisidurti prie kuklių pajamų jis pardavinėjo benzino kanistrus tamilų pasipriešinimo kovotojams. Moteris nemanė, kad toks užsiėmimas labai pavojingas – taip vertėsi daugelis Manaro tamilų vyrų. Todėl nenujautė nieko bloga, kai vieną dieną jis pasakė: „Jei man kas nutiktų, neieškok, grįžk pas motiną.” 2006 m. gruodžio 27 d. išvažiavęs motociklu negrįžo nei tą vakarą, nei vėliau.

Plačiau skaitykite lapkričio mėnesio numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty