Uncategorized

Spalvų kodas

Būdama penkerių Pietų Korėjos fotografės Džongmės Jun dukra norėjo rengtis tik rožiniais drabužiais. Mama žinojo, kad tai būdinga ir daugybei kitų mergaičių, bet ją taip sudomino šis, atrodo, visuotinis polinkis, kad moteris pradėjo „Rožinį ir mėlyną projektą” – ilgalaikį fotografijos ciklą apie dvi spalvas, visame pasaulyje dažniausiai priskiriamas mergaitėms ir berniukams.

„Norėjau parodyti, kaip vaikus ir jų tėvus sąmoningai ir pasąmoningai veikia reklama ir populiarioji kultūra, – aiškina Dž. Jun. – Mėlyna simbolizuoja stiprybę ir vyriškumą, o rožinė – meilumą ir moteriškumą.”

Kaip tvirtina Merilando universiteto Amerikos studijų profesorė Džo Paoleti (Jo Paoletti), šių spalvų sąsajos su lytimis yra palyginti naujos. XIX a. daugelyje Europos šalių ir JAV buvo madingos pastelinės spalvos, tačiau jos „derintos prie odos atspalvio ir nežymėjo lyties”, – sako ji. Drabužių spalvas imta sieti su lytimis tik XX a. pradžioje. 1940 m. rožinė ir mėlyna jau buvo įsitvirtinusios kaip moteriška ir vyriška spalvos.

Plačiau skaitykite gruodžio numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty