Uncategorized

Laukinė Amerikos širdis

2015 m. rugpjūčio 7 d. Jeloustouno nacionaliniame parke prie žygeivių tako netoli nuo vieno didžiausių parko viešbučių prižiūrėtojas rado apgraužtą žmogaus kūną.

Netrukus paaiškėjo, kad velionis – tai Bilingso, Montanos valstija, gyventojas 63-ejų Lansas Krosbis. Jis sezoniškai dirbdavo slaugu parko medicinos klinikoje. Tą rytą įstaigos darbuotojai buvo pranešę, kad jų kolega nepasirodė darbe.

Tyrimas atskleidė, kad išvakarėse L. Krosbis patraukė į žygį neturėdamas purškalo nuo lokių ir sutiko rudųjų lokių patelę su dviem jaunikliais. Nudobusi ir apgraužusi žmogų (tiesa, neaišku, ar įvykiai susiklostė būtent tokia tvarka), taip pat leidusi pasisotinti savo jaunikliams, patelė paslėpė kūno liekanas po žemėmis bei pušų paklote. Rudieji lokiai taip elgiasi, kai ketina sugrįžti prie grobio. Sučiupus gyvūną, atlikus DNR tyrimą ir gavus įtikinamų įrodymų, kad būtent ši lokė užmušė L. Krosbį, ji buvo užmigdyta, suleista anestetikų ir numarinta. Būtų pernelyg pavojinga palikti gyvą suaugusį lokį, kuris ėdė žmogų ir paslėpė jo liekanas ateičiai, net jei gyvūnas nėra kaltas dėl lemtingo susidūrimo.

Plačiau apie Jeloustouną skaitykite gegužės mėnesio numeryje.

 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty