Uncategorized

Fotopasakojimas: Pirmasis paukštis

Erelis yra ne tik amerikiečių, bet ir mano tautiečių vokiečių bei daugelio kitų tautų nacionalinis simbolis. Fotografai linkę vaizduoti šiuos paukščius kaip kilnius gyvūnus, nuolat sklandančius melsvame danguje idealiai prigludusiomis plunksnomis.

Greta Aliaskos esančiuose Aleutų salose aptikau ir daug nuožmesnių baltagalvių jūrinių erelių. Jie buvo purvini, šlapi ir pešėsi tarpusavyje, – o to iš nacionalinio simbolio tikrai nesitikėtum. Tačiau galbūt paukščiai, galintys ištverti atšiaurias oro sąlygas ir sunkaus charakterio gentainių kompaniją, yra net geresnis įkvėpimo šaltinis.

Aplink Unalaskos gyvenvietę ir Dač Harborą (Dutch Harbor), didžiausią Jungtinių Valstijų žvejybos uostą, gyvenantys ereliai labai pripratę prie žmonių. Čia visad pilna žuvies, tad paukščiai sukiojasi netoliese, ieškodami jos liekanų.

Plačiau apie tai skaitykite žurnalo „National Geographic Lietuva” sausio mėnesio numeryje.


Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty