Uncategorized

20 ŽAVIAUSIŲ GYVŪNŲ

 

JŪRINĖ ŪDRA
Vandens bangavimas puikiai migdo. Jūrinės ūdros jauniklis plaukioja įsikibęs motinos papilvės. Jūrinės ūdros prisitaikiusios gyventi vandenyje. Jų kailis storiausias pasaulyje ir nepraleidžia vandens, užpakalinės kojos turi plėves, o šnervės ir ausys po vandeniu užsikemša.

JŪRINĖ ŪDRA

 

BALTASIS LOKYS
Šis žavus baltasis lokiukas užaugęs turbūt virs žiauriu plėšrūnu, prisitaikiusiu gyventi geliančiame šaltyje. Žiemą po dvisluoksniu kailiu baltajį lokį šildo 10 cm storio riebalai. Šie Arkties regiono mėsėdžiai užuodžia ruonį net per 30 km.

BALTASIS LOKYS

 

PILKASIS VILKAS
Šuniukas ar vilkiukas? Užaugę pilkieji vilkai trauks į medžioklę, bet kol maži, jie mėgsta žaisti. Yra tekę stebėti, kaip vilkiukai svaido vienas kitam savo „žaislus” – kaulus ir gyvūnų kailiukus. Suaugę jie „kalbasi” tarpusavyje kaukdami. Vilkai nestaugia prieš menulį, tiesiog giedrą naktį per pilnatį kaukia dažniau.

PILKASIS VILKAS

 

AFRIKINIAI DRAMBLIAI
Traukitės jiems iš kelio! Afrikiniai drambliai vos gimę sveria apie 90 kg, o suaugėlių svoris gali siekti daugiau kaip 7 t. Stambiausias sausumos žinduolis taip pat nesiskundžia apetitu: kasdien suėda daugiau kaip 90 kg žolės, vaisių ir lapų.

AFRIKINIAI DRAMBLIAI

 

ŠIMPANZĖ
Afrikos atogrąžų miškuose gyvenančios šimpanzės mėgsta šėlioti, yra padykusios ir nepaprastai sumanios. Jos naudojasi pagaliukais bandydamos iš kelmų iškrapštyti vabzdžius, o malšindamos troškulį kramto lapus ir iš jų, lyg iš kempinių, iščiulpia vandenį.

ŠIMPANZĖ

 

LIŪTAS
Jauni liūtukai turbūt nekantrauja užaugti. Tada jiems nebereikės laukti, kol suaugę liūtai pasisotins, ir tenkintis grobio likučiais. Suaugėlės liūtės dažniausiai medžioja, o patinai saugo ir gina savo teritoriją.

LIŪTAS

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty