Uncategorized

POLIGAMIJOS PUOSELĖTOJAI

    Pirmieji bažnyčios nariai į Lirojaus S. Džonsono (Leroy S. Johnson) sueigų namus Kolorado Sityje (Colorado City), Arizonos valstijoje, atvyksta maždaug 6 val. ryto. Per pusę valandos eilė nuo pagrindinių durų nusidriekia palei pastato šoną tolyn link automobilių stovėjimo aikštelės. 7 val. eilė išauga iki kelių šimtų metrų ilgio ir joje stovi jau keletas tūkstančių žmonių: vyrai ir berniukai apsirengę kostiumais, o moterys ir mergaitės – pastelinių spalvų suknelėmis – tokiomis, kokias moterys dėvėjo XIX a. prerijose.
    Tai – gedintieji, susirinkę atsisveikinti su 68 metų Foneta Džesap (Foneta Jessop), prieš kelias dienas mirusia nuo širdies smūgio. Didžiulėje salėje prie atidengto Fonetos karsto kojūgalio į eilę išsirikiavę jos sūnūs priima užuojautas, o jos vyras Merilas (Merril) stovi šone. Galvūgalyje matyti daugybė kitų Merilo žmonų – visos šiai progai skirtomis baltomis suknelėmis.
    Foneta buvo pirmoji žmona.
    Kolorado Sitis Fonetos tikėjimo žmonėms turi ypatingą svarbą. Jis, kartu su gimininga bendruomene Hildeile (Hildale), Jutos valstijoje, yra Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus fundamentalistinės (PDŠF) bažnyčios – mormonų, arba Pastarųjų dienų šventųjų (PDŠ), bažnyčios poligaminės atšakos – atsiradimo vieta. Čia, abipus Jutos ir Arizonos valstijų sienos, saujelė poligaminių šeimų įsikūrė XX a. trečiajame ir ketvirtajame dešimtmečiuose – po to, kai mormonų bažnyčios vadovybė ėmėsi ryžtingesnių veiksmų, kad atsikratytų savo poligaminės praeities ir būtų pripažinta daugumos Amerikos žmonių. 1935 m. bažnyčia nausėdijos gyventojams pateikė ultimatumą: atsisakyti daugpatystės arba būti ekskomunikuotiems. Beveik visi nesutiko ir buvo išvaryti iš PDŠ.

Poligamai

poligamija

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty