Uncategorized

Arkties svajos

Žmonės kalba, kad kartą pasidavus Arkties kerams, ji nesiliaus tave šaukusi. Vaikystę praleidau bėgiodama tundroje ir stebėdama Šiaurės pašvaistę pakeliui į mokyklą poliarinėje naktyje – taip poetiškai vadinami du mėnesiai tamsos, kurie čia ne vien žiema, bet ir dvasinė būsena.
Tikriausiai iš dalies dėl atskirties 300 Enurmino kaime gyvenančių čiukčių išlaikė savo tradicijas: kaip ir jų protėviai, jie pragyvena iš sausumos bei jūros ir prisitaiko prie iš kartos į kartą perduodamų tų pačių mitų ir legendų.

Būti medžiotoju – garbė, o medžiodami vėplius ir banginius, kad bendruomenė prasimaitintų per ilgas žiemas, kaimo gyventojai laikosi federalinių ir tarptautinių kvotų. Netoli nuo Enurmino praleidau dvi savaites medinėje trobelėje su vėplius tyrinėjančiu mokslininku. Tris dienas buvome įkalinti viduje stengdamiesi nesukelti panikos maždaug 100 000 vėplių, kurie buvo išropoję į krantą aplink mus, o mūsų trobelė purtėsi nuo jų judesių ir kovų.

 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty