Uncategorized

Laikas pakilti

Saulėtą sekmadienio popietę Venis Biče (Venice Beach) marškinėliais ir apsmukusiomis kelnėmis apsirengęs aukštas jaunuolis peršoka riedlenčių parko tvorelę, numeta riedlentę ant betoninio grindinio, uždeda ant jos kairę koją ir vis didėjančiu greičiu pradeda skrieti parko pakraščiu. Jis nusileidžia į vieną iš dviejų gilių apvalių duobių, tada pakyla ir perskrenda tolimąjį jos kraštą. Šokdamas su riedlente ant platformos galine koja apsuka lentą 360º kampu – tą patį padaro nusileisdamas ant žemės.

Jau nuo aštuonerių Šonas Deivisas (Sean Davis) buvo pametęs galvą dėl riedlenčių. Praeitais metais jis persikėlė iš Neipervilio (Naperville) Ilinojuje į Los Andželą, kur apsistoja pas draugus arba retkarčiais miega savo mašinoje – viskas tam, kad būtų Pietų Kalifornijoje, iš kur kildinamas riedlenčių sportas.

Dabar visame pasaulyje gerai žinomas riedlenčių sportas prasidėjo kaip mėgėjiška veikla palyginti nedideliame rajone ir XX a. šeštajame dešimtmetyje išpopuliarėjo tarp Kalifornijos banglentininkų. Savadarbes priemones ir gatvės kultūrą simbolizuojantis pomėgis paplito Šanchajuje, San Paule, Helsinkyje ir net Kabule. Riedlentininkai turi savo žargoną triukams įvardyti (angl. fakie – važiavimas atbulomis, angl. vert – važiavimas rampomis ir kitomis vertikaliomis struktūromis, angl. ollie – pašokimas į orą su riedlente, angl. kickflip – pašokimas apsukant riedlentę ore), pradininkus Tonį Alvą (Tony Alva), Stivą Kabaljerą (Steve Caballero), Tonį Hoką (Tony Hawk) ir kitus, San Fransiske leidžiamą populiarų žurnalą „Thrasher”, riedlentininkų legendos Steisio Peraltos (Stacy Peralta) režisuotą ir Šono Peno (Sean Penn) įgarsintą kultinį dokumentinį filmą „Dogtaunas ir Z vaikinai” ir įžymybių, tokių kaip Džastinas Biberis (Justin Bieber), Rijana (Rihanna).

Plačiau skaitykite birželio mėnesio numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty