Uncategorized

Pilkasis vilkas

Miško pakraščiu pėdinantis pilkasis vilkas atsargiai uostinėja žemę. Nuo jo judesių įsijungęs slaptas fotoaparatas įamžina, kaip gyvūnas kerta nematomą Oregono ir Kalifornijos valstijų sieną. Žygiu pramintas vienišas vilkas traukia ieškoti poros. Iš pirmo žvilgsnio Žygio žygis neatrodo ypatingas, bet greičiausiai jis yra pirmasis per beveik šimtą metų į Kaliforniją įžengęs vilkas.

Kadaise Šiaurės Amerikoje bastėsi apie 2 mln. pilkųjų vilkų. XIX a. pradžioje į vakarus per dabartinę JAV teritoriją traukiantys naujakuriai pradėjo valyti žemę ūkiams ir rančoms. Dėl to sumažėjo natūralaus grobio – bizonų ir briedžių, tad vilkai pradėjo pjauti naminius gyvulius.

Visą šimtmetį žmonės naikino šiuos plėšrūnus ginklais, nuodais ir spąstais. XX a. aštuntajame dešimtmetyje
pagrindinėje JAV dalyje (išskyrus Aliaską ir Havajus) liko vos keli šimtai vilkų – Minesotos šiaurėje ir vienoje Didiesiems ežerams priklausančio Aukštutinio ežero saloje.

Plačiau skaityk gegužės numeryje.

 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty