Uncategorized

Didžioji panda

Dvejų metų didžioji panda uosto orą ir atsargiai išlipa iš dėžės pievelėje Kinijos Lidzipingo gamtos rezervate. Džang Šang (kinų mandarinų kalba tai reiškia „mąslioji”) pavadinta jaunoji panda – pirmoji nelaisvėje gimusi ir į laukinę gamtą paleista patelė. Jeigu jai pavyks savarankiškai išgyventi miškingame rezervate, tai bus įrodymas, kad kitoms pandoms taip pat gali pasisekti.

Kadaise didžiosios pandos klestėjo visuose vėsiuose kalnų miškuose Kinijoje, Mianmare ir Vietname. Tačiau augant žmonių populiacijai dėl medžioklės ir kertamų medžių jų skaičius ėmė mažėti. Neilgai trukus jos užėmė vos 1 % buvusios teritorijos.

1977 m. pirmą kartą laukines didžiąsias pandas suskaičiavęs Pasaulio gamtos fondas patvirtino 2459 gyvūnus – po 11 metų jų buvo perpus mažiau.

Populiacija nyko ypač sparčiai. „Pandų bėdų kaltininkai – žmonės, – sako pandų apsaugą remiančios organizacijos „Pandas International” direktorė Suzana Breidn (Suzanne Braden). – Todėl turėjome ištaisyti savo klaidas ir grąžinti šiuos gyvūnus.”

Plačiau skaityk gegužės mėnesio numeryje.

 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty