Uncategorized

Suakmenėjęs

Ekskavatorininkas Šonas Fankas (Shawn Funk) 2011 m. kovo 21 d. popietę kasė žemę nė nenutuokdamas, kad netrukus jam teks susitikti su drakonu.

Tas pirmadienis niekuo nesiskyrė nuo kitų darbo dienų „Tūkstantmečio” kasykloje (Millennium Mine) – didžiuliame energetikos bendrovės „Suncor” eksploatuojamame karjere už maždaug 27 km į šiaurę nuo Fort Makmario (Fort McMurray), Albertos provincijoje. Valanda po valandos milžiniškas Š. Fanko ekskavatorius kasėsi vis arčiau bitumo prisotinto smėlio sluoksnio. Ši medžiaga – tai neatpažįstamai pasikeitusios prieš 110 mln. metų gyvenusių jūrinių augalų ir gyvūnų liekanos. Darbininkas turėdavo reikalų tik su šiomis senovinėmis gyvybės formomis. 12 metų ekskavatorių valdančiam Š. Fankui teko regėti suakmenėjusios medienos ir net vieną kitą kamieną, bet gyvūnų – juolab dinozaurų – pasitaikę nebuvo.

Maždaug 13.30 val. mašinos kaušas užgriebė šį tą gerokai kietesnį nei aplinkinė uoliena. Iš skardžio pabirę keistos spalvos gabalai nuslydo žemyn šlaitu. Jau po kelių minučių Š. Fankas su darbų vadovu Maiku Gratonu (Mike Gratton) stovėjo prie radinių, bandydami suprasti, kas tie rudi akmenys. Ar tai – pailgi suakmenėjusios medienos gabalai, ar šonkauliai? Apvertę vieną iš luitų jie pastebėjo keistą raštą: eiles smėlio spalvos diskų su pilkšvais apvadais.

 

Plačiau skaitykite birželio mėnesio numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty