Uncategorized

Blyškumo pavojai

Po baltu abejingu dangumi blyškus berniukas mėlynai raudona uniforma droviai nuleidžia galvą, kai jo skruostais ima riedėti ašaros. Jis pasakoja savo baisią istoriją.

Pirmą kartą per dvejus metus jį aplankęs tėvas išsitraukia baltą nosinę. Vienišo medžio šešėlyje Tanzanijos mokyklos kiemo centre vyras švelniai suima sūnaus galvą ir nušluosto ašaras, nes berniukas pats negali to padaryti.

15 metų Emanuelis Festo (Emmanuel Festo) didžiąją gyvenimo dalį praleido mokydamasis išgyventi su netektimi, jį ištikusią vieną naktį, kai buvo šešerių. Keturi vyrai mačetėmis nukirto didžiąją dalį jo kairės rankos, daugumą dešinės plaštakos pirštų, dalį žandikaulio ir išmušė keturis priekinius dantis ketindami juos parduoti. Ema, taip vadinamas berniukas, dabar yra geriausias privačios internatinės mokyklos mokinys. Jis – menininkas, piešiantis futbolininkus ir žmogų vorą. Skruostu, smakru ir pečiu laikydamas žymeklius, jis iš atminties nupiešė smulkų savo šalies žemėlapį.

Ema gimė albinosu, šį nustelbiamąjį požymį paveldėjęs iš tamsiaodžių tėvų. Jo oda – dramblio kaulo baltumo, trumpai kirpti plaukai – blyškiai oranžiniai, regėjimas – silpnas. Užsachario Afrikoje tokie žmonės kaip jis nuo seno kelia baimę ir panieką netgi tarp artimųjų. O dabar jie puldinėjami. Kai kurie šamanai teigia, kad iš albinosų kūno dalių padaryti gėrimai, milteliai ar amuletai atneša sveikatą ir sėkmę.

 

Plačiau skaitykite birželio mėnesio numeryje.

 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty