Uncategorized

Atrastas spinozauras!

Drumzlinoje upėje, tekančioje per Šiaurės Afriką, 15 m ilgio medžiotojas plaukia paskui automobilio dydžio žuvį. Alkanas persekiotojas puikuojasi 15 cm ilgio dantimis ir ant nugaros styrančia ketera su dygliais sulig banglente. Išžiotais nasrais kapteli žuvį ir ją praryja.

Tada nuplaukia šalin, ieškodamas kito kąsnelio.

Šis priešistorinis gyvūnas – pats pavojingiausias upėje gyvenantis plėšrūnas. Bet tai ne primityvus ryklys ar nuožmus krokodilas, o dinozauras – pirmas kada nors atrastas vandens dinozauras.

Spinozauras – pavadintas pagal 2,1 m ilgio dyglius – gyveno prieš maždaug 100 mln. metų kreidos periodu dabartinėje Sacharos dykumoje Afrikos šiaurėje. Daug metų šis dinozauras buvo gerai žinomas dėl milžiniško dydžio ir panašumo į dyglius. Tačiau radę įrodymų, kad dinozauras buvo prisitaikęs gyventi vandenyje, mokslininkai suprato, kad šis gyvūnas buvo labai ypatingas. Sužinok, kaip paleontologai rado naujų duomenų ir atskleidė šio aršaus plėšrūno paslaptis.

Plačiau apie tai skaityk NG KIDS kovo numeryje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty