Uncategorized

Netikėjimo amžius

Komiškame Stenlio Kubriko kino šedevre „Daktaras Streindžlavas” yra scena, kurioje JAV generolas Džekas D. Riperis, be valdžios sutikimo nurodęs suduoti Sovietų Sąjungai atominį smūgį, atskleidžia savo paranojinę pasaulėžiūrą ir nerimaujančiam Didžiosios Britanijos karališkųjų pajėgų pulkininkui Lajoneliui Mandreikui paaiškina, kodėl geria „tik distiliuotą ar lietaus vandenį arba gryną spiritą”.

Šis filmas pasirodė 1964 m. Tuo metu fluoravimo nauda sveikatai jau buvo įrodyta, o su fluoravimu siejamos konspiracijos teorijos tapo komedijų tema. Tad galite nustebti sužinoję, kad prabėgus pusei amžiaus fluoravimas tebekelia baimę ir paranoją. 2013 m. Oregono valstijoje Portlando – vieno iš nedaugelio JAV didmiesčių, dar nefluoruojančių vandens, – gyventojai pasipriešino vietos valdžios planui to imtis. Oponentams nepatiko pareigūnų ketinimai į geriamąjį vandenį pilti „chemines medžiagas”. Teigta, kad fluoridas gali pakenkti žmonių sveikatai.
Iš tiesų fluoridas yra gamtinis mineralas, ir nedidelė jo koncentracija geriamajame vandenyje sustiprina dantų emalį ir užkerta kelią ėduoniui.

Plačiau apie tai skaitykite žurnalo „National Geographic Lietuva” kovo mėnesio numeryje.


 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty