Uncategorized

Imkite ir spausdinkite

Raketų variklių dalys, šokoladinės figūrėlės, pistoletų kopijos, olandiškas namas ant vandens, dizainerio kurti saulės akiniai, greitas dvivietis automobiliukas, valtis, bioninis ausies prototipas, picos – žaibiškai tobulėjančios trimačio spausdinimo technologijos beveik kas savaitę stulbina naujais pasiekimais.

Tai, kas atrodo lyg paimta iš mokslinės fantastikos serialo „Star Trek” – jame laivo replikatorius galėjo susintetinti bet ką, – vis labiau tampa tikrove. NASA jau išbando 3D spausdintuvą Tarptautinėje kosminėje stotyje: norima išsiaiškinti, ar ilgai trunkančio skrydžio metu juo galima gaminti patiekalus, įrankius ir atsargines dalis.

Kompanija „Airbus” numato, kad apie 2050 m. iš 3D spausdintuvu atspausdintų detalių bus įmanoma surinkti visą lėktuvą. „General Electric” (GE) jau naudoja šiuos spausdintuvus reaktyvinių variklių kuro purškimo antgaliams gaminti. Šiais spausdintuvais domisi ne tik didžiosios korporacijos.

Plačiau apie tai skaitykite žurnalo „National Geographic Lietuva” gruodžio mėnesio numeryje.


 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums gali patikti

Uncategorized

Kelionė aplink Baltiją

„Ar aplankėte Graikiją, kai keliavote po Baltijos šalis?“ – pasidomėjo maloni jauna pakeleivė. Mes sėdėjome ekspreso Berlynas–Paryžius kupė, aš pasakojau
Uncategorized

Retas laimikis

Jie nedažnai pastebimi. O nufotografuojami dar rečiau. Braido ruožuočiai šaudo po Ramiojo vandenyno seklumas ir ryja žuvis. Vanduo netoli Kalifornijos
0

Krepšelis

    Prekė Kaina Kiekis Viso
Išvalyti krepšelį

Your cart is empty