National Geographic Kids | 2024 spalis

3.99

National Geographic Kids“ spalio numeris skirtas pasiruošti Helovinui, todėl skaitytojai ras įdomių istorijų apie miškų vaiduoklius ir sužinos, ar tikrai juoda katė yra blogį nešantis ženklas.

Liko 13

Aprašymas

National Geographic Kids“ spalio numeris skirtas pasiruošti Helovinui, todėl skaitytojai ras įdomių istorijų apie miškų vaiduoklius ir sužinos, ar tikrai juoda katė yra blogį nešantis ženklas.

Drėgnųjų miškų vaiduokliai

Autorė Kay Boatner

Kanados Didžiajame lokių drėgnajame miške šį vakarą šiek tiek nejauku. Vieninteliai šviesos šaltiniai – mėnulis ir žvaigždės. Šiurpią tylą galiausiai nutraukia netoliese tekančioje upėje šokinėjančios lašišos. Staiga miško pakraštyje pasirodo tamsus šešėlis. Biologas Tomas Raimhenas (Thomas Reimchen) žiūri į šią būtybę pro naktinio matymo akinius. „Primena vaiduoklį, – sako jis. – Atrodo, kad švyti tamsoje.“ Į vaiduoklį panašus padaras yra Kermodo juodasis lokys, dar žinomas kaip dvasių lokys. Tai retas juodasis lokys baltu kailiu. Šie žinduoliai šiek tiek primena vaiduoklius ir kitas antgamtines būtybes. Sužinok, ką bendro su dvasių lokiais turi penki filmų personažai.

Slaptoji Helovino istorija

Autorė Kay Boatner

Iliustracijos Joe Rocco

Tikriausiai tau Helovinas siejasi su kostiumais, kaukėmis ir saldainiais, tačiau anksčiau ši šventė buvo švenčiama visiškai kitaip. Per 2000 metų Helovinas patyrė daugybę pokyčių. Peržvelk šią laiko juostą, kad sužinotum, kaip Helovinas pasikeitė per šimtmečius.

Šiurpūs mitai

Autorė Paige Towler

Tamsią naktį, šviečiant pilnačiai, kaukia vilkas, o tau kelią perbėga juoda katė. Kas toliau – galbūt tau gresia nelaimė? Žmonės šimtus metų pasakoja istorijas apie esą „baisius“ gyvūnus. Tačiau mokslininkai sako, kad tai tik būdas paaiškinti dalykus, kurių žmonės anksčiau nesuprato. Skaityk toliau ir sužinosi, kodėl šie padarai iš tikrųjų yra šaunūs, o ne gąsdinantys.

Nematomos varlės

Autorius Jason Bittel

Koks geriausias būdas pasislėpti atogrąžų miške, pilname alkanų gyvūnų? Staigiai pradingti! Atogrąžų miškuose Centrinėje ir Pietų Amerikoje gyvena 156 mums žinomos stiklavarlių rūšys, taip pavadintos dėl beveik permatomos odos. Sužinok, kaip jos sugeba tapti beveik nematomos.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “National Geographic Kids | 2024 spalis”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *